Embracer Group с нов удар! Компанията закупи правата върху „LoTR“ и „Hobbit“ в сделка за $788 милиона!

Шведската компания за видеоигри и медия Embracer Group е на път да придобие Middle-earth Enterprises, която първоначално беше франчайз на The Saul Zaentz Company и притежава световните права върху „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ на Дж. Р. Р. Толкин, в това число филми, видеоигри, настолни игри, мърчандайзинг и сценични продукции.

Сделката включва и правата за други литературни произведения от „Средната земя“, стига да са разрешени от Tolkien Estate и HarperCollins. Новината идва с няколко други големи сделки за Embracer, включително придобиването на Tripwire Interactive, Tuxedo Labs и една мистериозна, все още неразкрита компания.

Цялата сума за придобиването ще струва на Embracer приблизително $788 000 000.

embracer-lotr

Компанията заяви, че това ще им даде значителни възможности за растеж в рамките на компютърните, конзолни, мобилни и настолни игри, което предполага, че геймърите от цял ​​свят скоро ще видят много повече издания на тема „Средната земя“.

„Наистина съм развълнуван, че „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“, едни от най-епичните фентъзи франчайзи в света, се присъединяват към семейството на Embracer, отваряйки повече възможности, включително колаборации в нашата глобална група!“

/Ларс Уингефорс – основател на Embracer/

Компанията наскоро също закупи правата върху Tomb Raider заедно с Crystal Dynamics, Eidos-Montréal и Square Enix Montréal през май.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини