Epic Games ще продължи да раздава безплатни игри през 2022!

Едно от нещата, заради които Epic Games Store е толкова популярен и посещаван, са редовните предложения за безплатни игри, които почти не спираха през последните две години. Компанията потвърди в публикация в блога си, че ще продължи да раздава свободно игри през 2022 г. Някои от заглавията, които Epic предлагаше в миналото, бяха доста впечатляващи, между които Control, Civilization VI и дори Grand Theft Auto V.

Epic също обяви, че магазина посещават повече от 194 милиона потребители, което е с 34 милиона повече на годишна база. Valve също пусна своите годишни резултати за Steam, като там платформата счупваше рекорда си за посещаемост през всяка от първите четири седмици на 2022 г.

епицгамес

Конкурирането с Valve е оспорвано, но при пиковия брой едновременни потребители се вижда, че има с какво още да навакса. Компанията на Суини отчете пик от 13,2 милиона едновременно активни потребители, докато Steam на Valve държи рекорден пик от близо 27 милиона потребители само през последните 48 часа.

След дългоочакваното добавяне на количка за пазаруване през декември, Epic също обеща, че ще продължи да добавя функции към магазина. Актуализациите, които да очакваме с нетърпение, включват профили, даващи на играчите възможност да приоритизират изтеглянията и да правят подобрения в скоростта и производителността на Epic Games Launcher.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини