Европейската легенда „Rekkles“ ще играе в академията на T1

Една от най-големите и значими фигури в историята на европейския League of Legends, Мартин „Rekkles“ Ларсон, стана част от четирикратния световен шампион T1.

Шведът, който през годините се утвърди като едно от най-разпознаваемите лица на сцената на LEC, ще играе в академията на корейската eSports организация, при това с нова за него роля – съпорт.

Опитният състезател предприе тази стъпка, след като получи множество оферти от Европа, когато заяви, че би искал да смени ролята си от бот лейнър на съпорт, защото „знанията му за играта, уменията и личността му“ са по-подходящи за нея. Дълги години „Rekkles“ бе бот лейнър на Fnatic, където играеше заедно със Здравец „Hylissang“ Гълъбов, но след последната си раздяла с „оранжевите“, вече без родния талант до него, той репи да прекрои бъдещето си в търсене на завръщане на международно ниво.

Предстои да видим и как трансферът ще повлияе на зрителския интерес, като според мнозина, гледаемостта на мачовете с участието на легендарния геймър ще скочи значително, именно заради феновете от Европа.

 

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини