God of War: Ragnarok счупи всички рекорди на PlayStation и стана игра номер едно!

Sony разкри, че God of War: Ragnarok е поставил нов рекорд за най-бързо продавано заглавие в историята на PlayStation. Продължението на франчайза беше едно от най-дългоочакваните издания за 2022 година, и ето, че само две седмици след дебюта на играта, тя вече показва, че е доминираща сила, побеждавайки конкуренти като Pokemon и Call of Duty.

И докато тя се превръщаше в една от най-известните игри за годината, разработването й не беше лишено от неуспехи. God of War: Ragnarok стана обект на множество закъснения, като първоначално беше планиран за 2021 година, преди да бъде отложен за разочарование на феновете си.

Ragnarok-

Друга интересна информация от Sony разкри, че играта е продала зашеметяващите 5,1 милиона бройки за версиите за PS4 и PS5 в рамките на една седмица след старта. Ragnarok не само е поставил франчайз рекорд, но сега се превръща и в най-бързо продаваното заглавие за PlayStation.

Рекордът преди това бе държан от The Last of Us: Part 2 на Naughty Dog, продаден в над 4 милиона копия през първата си седмица, а преди нея първенец беше отново God of War (2018).

Ragnarok изглежда ще се открои в година, в която се наблюдава ожесточена конкуренция. Играта ще се състезава с няколко други високопоставени издания за най-желаното заглавие на The Game Awards, включително Elden Ring на From Software и Horizon: Forbidden West.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини