Приблизителната дата на пускане на „PlayStation 6“ изтече в официални документи!

Изтече приблизителна времева рамка за това, кога Sony PlayStation 6 ще бъде пусната на пазара. Открита в документи от Органа за конкуренцията на пазарите в Обединеното кралство като част от текущата документация около сливането на Microsoft и Activision, изглежда, че PS6 ще излезе в края на 2027 година, или през 2028 година, което дава на PS5 приблизителен жизнен цикъл от седем години.

Документът гласи следното:

Microsoft предложи да продължи да предоставя игрите на Activision на PlayStation до 2027 година, докато компанията не пусне следващото поколение на своята PlayStation конзола. Дори да приемем, че Sony Interactive Entertainment има способността и ресурсите да разработи подобен успешен франчайз като Call of Duty, ще отнеме много, много години и милиарди долари, за да създаде конкурент на Call of Duty – и примерът с Battlefield на EA показва, че всички подобни усилия биха били повече от неуспешни.“

ps6

За тези, които не са запознати, това е част от продължаваща ситуация, при която Sony се опитва да предотврати придобиването на Activision Blizzard за $68.7 милиарда от Microsoft Xbox.

И докато това ще даде заглавия на Xbox като Overwatch, Diablo и World of Warcraft, основната грижа на Sony е Call of Duty, където играта има толкова голяма база от фенове, че може да повлияе на масовото преместване от една конзола на друга.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини