GOG насочва фокуса си основно върху ретро заглавията!

GOG някога се намираше в челните редици в правенето на ретро компютърни игри, но през годините магазинът се фокусира все повече и повече върху модерните заглавия и функции, за да се конкурира с подобни на Steam платформи.

Сега хората управляващи го, показват желанието си да се завърнат към корените, чрез услуга, фокусирана върху добрите стари ретро игри.

„Първоначално GOG означаваше Good Old Games. Идеята за компанията се роди от желанието да се играят по-стари игри по легален и лесен за използване начин. Тъй като класическите заглавия заемат специално място в сърцето ни, бихме искали да отделим повече внимание на тях. Това означава, че нашата цел е GOG да стане отново най-доброто място за класическите компютърни игри!” – заяви компанията.

gog-retro-gaming

GOG продължава да работи с разработчици зад емулатори като DOSBox, за да получи персонализиран софтуер, работещ с тези игри в най-добрия си вид, и си партнира с хората от Video Game History Foundation, за да гарантира, че неща като ръководства, карти и като цяло историята на заглавията, се запазват непокътнати.

Засега магазинът добавя подбран списък, представящ 500 от най-важните класически компютърни игри, които може да предложи.

Старите заглавия никога не умират, нито трябва!

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини