Индонезия забрани достъпа до уебсайтовете на Steam, Epic Games, PayPal и други!

Индонезийското правителство блокира популярни сайтове за игри и уеб услуги, след като те не успяха да изпълнят новите правила за лицензиране. Организацията, отговорна за блокирането, си навлече критика в индонезийските социални медии.

Част от забранените уебсайтове са Steam, Epic Games, Battle Net, Ubisoft, Origin, Nintendo, Yahoo и PayPal. PayPal обаче, беше временно деблокиран, за да позволи на индонезийците петдневен прозорец, в който да изтеглят парите си.

Новите правила, обявени за първи път през ноември 2020 г., дават на индонезийските власти правомощието да принуждават платформите да разкриват определени потребителски данни и да премахват съдържание, което се счита за незаконно или което нарушава обществения ред, в рамките на само 4 часа.

kominfo-indonesia

По-рано този месец Индонезия призова технологичните компании да се присъединят към тези нови правила за лицензиране преди крайния срок – 20 юли. Някои компании, включително Amazon, Facebook и Google, бързо спазиха крайния срок. Други, очевидно, не са го направили.

Индонезийските геймъри са разбираемо разстроени, както и създателите на съдържание, разчитащи на PayPal за международни комисионни.

Социалните медии са пълни с обвинения, че новите правила ще навредят непоправимо на индонезийската творческа и гейминг индустрия.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини