Intel с рекордни приходи за 2021-ва от създаването на компанията!

Intel приключи четвъртото тримесечие на 2021 г. с приходи от $20,5 милиарда, което е най-добрият резултат в историята на компанията. Също така, годишните приходи са се увеличили със $79 милиарда, и всичко това – при новоназначения главен изпълнителен директор Пат Гелсинджър. Нетните печалби на Intel са около $4,6 милиарда за тримесечие и $19,9 милиарда на годишна база.

„Четвъртото тримесечие е страхотен завършек на една страхотна година! Ние постигнахме най-високите тримесечни приходи с над $1 милиард и най-високите целогодишни резултати в историята на компанията. Нашият фокус остана запазен върху технологичното развитие, производството и традиционните и нововъзникващи бизнеси, което се отрази пряко на резултатите. Intel остава ангажиран да стимулира дългосрочен, устойчив растеж, докато неуморно изпълнява своята IDM 2.0 стратегия.” – заяви Пат Гелсинджър.

Intel2021

Той се присъедини отново към компанията през февруари 2021 г. и ще остави отпечатък, ако вземем предвид цифрите, особено в трудния момент и недостига на чипове. Стратегията на IntelIDM 2.0 – също е основна тема на разговори, а в последното съобщение на компанията се разкри, че тя планира да инвестира $20 милиарда за базирани в Охайо полупроводникови заводи.

Гледайки напред и въпреки силната година за Intel, недостигът на чипове си остава, дори с агресивните инвестиции в заводи, които са много далеч от финализиране. Въпреки че стратегията със сигурност ще играе ключова роля в дългосрочен план, Intel все още прогнозира недостиг през остатъка от 2022 г. и вероятно през 2023 г.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини