Само два героя достигнаха броя от 100 победи в официални мачове в света – Corki & Victor!

След две седмици на стотици професионални мачове по League of Legends от новия Сезон 2022, два шампиона от средната лента успяха да се превърнат в основен избор за множество състави и техните композиции. Corki и Victor са единствените герои от тази линия досега, които са постигнали вече над 100 победи в международните мачове, според статистиките.

Всъщност двамата герои са толкова напред с победите, че Vex – The Gloomist, който застава на третото място за най-много спечелени мачове на Mid Lane-a тази година, има само 43 победи в целия свят. В момента Corki разполага с 59% Win Rate от своите 176 изиграни игри в сравнение с 52% Win Rate на Victor за 201 мача. Малкият Yordle, яхнал хеликоптер, е бил и основна мишена в Ban Phase-a, като е бил забраняван цели 199 пъти.

corkivictor

И Corki, и Viktor могат да нанесат доста големи щети и безопасен laning, като същевременно се справят много добре и в по-късните етапи на играта. Това е полезно в днешната мета, особено заради промените, които налегнаха Teleport-а.

Тази промяна буквално стопира играчите да влизат в каквито и да било битки в началото на играта, тъй като съотборниците им не могат да се присъединят толкова лесно, използвайки този Summoner Spell.

Вместо това съставите избират по-мащабни герои – като Corki и Victor – които стават по-силни в по-късните етапи на мача.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини