Intel забавя старта на своите Arc Desktop Gaming GPUs!

Intel хвърли повече светлина върху плановете си за своите графични процесори Arc, включително за това кога потребителите ще могат да се доберат до тях. Както беше обявено по-рано, графичните процесори ще дебютират в лаптопи от OEM-партньорите на компанията през това тримесечие, вероятно заедно с процесорите от 12-то поколение Alder Lake.

Въпреки това, потребителите на настолни компютри ще трябва да изчакат още малко, преди да могат да включат Arc GPU в своите конфигурации. Intel разкри, че тези графични карти ще се доставят през второто тримесечие на годината, а не както по-рано беше заявено – през първото.

intelarc

Що се отнася до допълнителните графични процесори за работни станции, те ще бъдат налични през третото тримесечие на 2022 година. Първото поколение GPU-та – Alchemist –  ще поддържа хардуерно-базиран Ray-Tracing, Mesh Shading, Variable Rate Shading и DirectX 12 Ultimate.

Intel спомена още, че разчита на своето подразделение Accelerated Computing Systems and Graphics Group (AXG) да достави повече от 4 милиона графични процесора тази година. Други проекти на компанията включват работа по архитектурата на третото поколение графични процесори Arc, които са с кодово име Celestial. Те ще бъдат насочени към ултра-ентусиастите, а графичните процесори от второ поколение, с кодово име Battlemage, също са в процес на разработка.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини