Intel загуби нов $1 милиард, заради съдебен иск относно патент при процесорите!

Intel загуби още един съдебен процес за нарушения на патенти, свързани с CPU-технологии срещу VSLI. Този път искът ще струва на компанията колосалната сума от $948 000 000 и покрива нарушения, съдържащи се в процесорите на Intel Cascade Lake и семействата Skylake.

Не е ясно дали решението обхваща всички процесори, базирани на архитектурата Skylake, които са произведени точно до и включително Comet Lake от 2020 г., или се отнася само за оригиналното поколение Skylake от 2015 година.

intelcpu

VSLI е компания, притежаваща патенти, която в крайна сметка е собственост на Softbank Group, японски конгломерат, който има контролен дял в ARM, британският дизайнер на процесори, доминиращ в пазара на смартфони, таблети и други устройства с ниска мощност.

Intel, разбира се, категорично не е съгласен с решението, взето от съда в Тексас да присъди близо $1 милиард на VSLI и твърди, че решението показва, че патентната система на САЩ има спешна нужда от реформа. Решението, разбира се, ще се обжалва.

През март тази година друг случай, включващ Intel и VSLI, също отиде в полза на последния, струвайки на Intel още по-тежката санкция от $2.2 милиарда. Допълнителни искове от VSLI към Intel също трябва да бъдат заведени в американските съдилища по-късно тази година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини