Светлина в тунела за „Jankos“! Heretics откупуват играча за 100 000 евро от G2 Esports?

Марчин „Jankos“ Янковски все пак може да играе в LEC през следващия сезон. Съобщава се, че полският ветеран се присъединява към Team Heretics за следващата година, като е задействана клауза за откупуването на играча от около 100 000 евро.

Ситуацията с договора на „Jankos“ предизвика дискусии в League of Legends-общността . На 22 октомври състезателят обяви, че няма да играе вече за G2 Esports през следващия сезон, заради лошото представяне на отбора на Worlds 2022.

jankois

Първоначално организациите се интересуваха от придобиването на играча, но много от тях се оттеглиха от преговорите, след като откриха, че изкупуването му ще струва доста пари.

Heretics се стреми да запълни своя списък преди следващия сезон, като други трансфери, за които се говори, са японският играч „Evi“ и двама европейци. Предстоящата година ще бъде първата за организацията след придобиването на слота на Misfits Gaming в LEC.

Що се отнася до G2, според съобщенията организацията подписва Мартин „Yike“ Сънделин, Михаел „Mikyx“ Мееле и Стивън „Hans Sama“ Лив. Heretics ще направи своя дебют в LEC през януари 2023 г., когато сезонът официално стартира.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини