Изборът за капитан на G2 разпали съмнение сред феновете

След раздялата си с Расмус „HooXi“ Нилсен ръководството на G2 Esports обяви кой ще бъде новият капитан на отбора и това  е полската легенда Януш „Snax“ Погоржелски.

Празнуващият днес 31-ви рожден ден ветеран, се превърна в голямо име на CS сцената в периода 2010-2014, като спечели втория CS:GO Мейджър с екипа на Virtus.pro, когато бе съотборник с настоящия треньор на G2 Виктор „TaZ“ Войтас.

Именно това породи и редица разговори сред привържениците на „самураите“, които остават много скептични към решението, защото мнозина съзират „фаворизиране“ от страна на „TaZ“, други пък се съмняват в качествата на „Snax“ като лидер, а трети дори стигат до там да твърдят, че треньорът няма око за таланта. Все пак има и такива, които се опитаха да защитят „TaZ“, но истината е, че неуспехът с краткосрочния втори период на Неманя „nexa“ Исакович – не помогна на наставника да се утвърди като добър ръководител.

Все пак обаче едно е ясно – Никола „NiKo“ Ковач се завръща към изконната си функция на стрелец и няма да съчетава отговорността на лидер с нея. А колко добро решение всъщност е било привличането на „Snax“ ще стане ясно съвсем скоро, тъй като G2 Esports ще участва на Световното първенство по eSports в Саудитска Арабия.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини