„Jankos“ ще напусне G2 Esports след 5 години с организацията!

Един от най-добрите jungler-и в света, и най-добрият някога за G2 Esports„Jankos“ – обяви, че няма да остане в организацията за Сезон 2023 в LEC. Състезателят разкри, че ще напусне отбора, използвайки личния си канал в YouTube.

От 2018 година насам, „Jankos“ е основно звено в G2 и изведе отбора до три последователни класирания в челната четворка на Световното първенство, като същевременно спечели и MSI през 2019-та. На местно ниво „Jankos“ и G2 спечелиха заедно цели пет LEC титли.

jankos-g2

Този сезон G2 завърши първи на LEC Spring Split, и като подгласник в Summer Split. Отборът също се класира сред първите четири на MSI, но не успя да премине през груповата фаза на Worlds 2022.

Поглеждайки към 2023 година, е твърде вероятно „Jankos“ да подпише с отбор далеч на запад. Някой тим, който вероятно е само на една или две точки от борбата за шампионата. Полякът все още е jungler от най-високо ниво в Европа. Той беше избран и като част от втория All-Pro отбор на лигата при последното разделяне.

Сезон 2023 на LEC ще започне през януари, но транферният прозорец ще започне съвсем скоро, когато изтекат договорите на играчите по целия свят на 22 ноември.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини