Киану Рийвс иска да заснеме продължение на кинохита „Constantine“ (2005)!

За пореден път Киану Рийвс заяви пред феновете си колко много би искал да се върне в ролята на Джон Константин, героят на DC, по който бе заснет кинохита от 2005 година. Режисьорът на продукцията Франсис Лорънс също заяви, че би искал да се направи продължение и макар че хилядите фенове по целия свят без съмнение биха се съгласили, очевидно хората, които могат да вземат подобено решение, все още не са дали знак, че са готови да подкрепят подобен проект.

В интервю със Стивън Колбърт, коeто имаше за цел да промотира предстоящото The Matrix Resurrections, Рийвс повдигна темата за Константин, когато го попитаха дали има роли, към които би искал да се върне в бъдеще.

constantine-image

Бих искал отново да бъда Джон Константин!“, каза Рийвс на Колбърт и продължи да обяснява, че не е имал много късмет при опитите си да направи нещо.

И режисьорът Франсис Лорънс, и продуцентът Акива Голдсман говориха за трудностите при изминалите опити да се направи продължението. В панела за 15-ата годишнина на филма, продуцентът спомена, че със сигурност е искал да направят продължение, след като оригиналния филм е изпитал немалко проблеми, свързани с неговия рейтинг.

„В момента липсва актуалност конкректо за този герой, както и появата му по телевизия или филми, което е неприятно.“ – обясни Лорънс в интервю миналата година. Константин наскоро беше изигран от Мат Райън за поредицата Legends of Tomorrow на DC.

Можем само да се надяваме, че студиата в крайна сметка ще видят смисъл да поканят Киану Рийвс отново да бъде Джон Константин, особено след като популярността на актьора нараства през последните години. The Matrix Resurrections се очаква по кината и по HBO Max на 22 декември, а Рийвс ще участва в поне още две продължения на Джон Уик.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини