Китайските отбори отпаднаха от Dota2 Stockholm Major заради извънредната ситуация!

Valve тихомълком потвърди, че китайски отбори няма да пътуват, за да се състезават на ESL One Stockholm Major. Вместо това пролетният Dota Pro Circuit 2022 в Китай ще завърши с други регионални финали, които ще се проведат от 6 до 8 май.

Тази новина идва от китайския партньор на Valve и организатор на турнири – Perfect World – който потвърди, че въпросните отбори няма да пътуват до Major и форматът се променя за второ поредно DPC-турне, за да бъде съобразен с нещата.

Понастоящем не е дадена официална причина за това решение, но вероятно тя има много общо с настоящата ситуация около огнищата на COVID-19 и реакцията на правителството към тях, която се случва в страната. Пролетните регионални мачове бяха временно отложени точно поради тази причина в Шанхай, в края на март.

china-dpc

Рано вчера сутринта PSG.LGD, най-добрият Dota-отбор в Китай, потвърди чрез Weibo, че всички негови играчи в момента са под карантина в домовете си, тъй като ограниченията заради вируса в страната нарасват. Освен това правителството не разрешава визи за пътуване да се обработват по време на карантина.

Точно както при регионалните финали на Winter Tour, първите четири отбора от Дивизия 1 ще се състезават в група с двойна елиминация от 6 до 8 май, за да определят носителите на наградите и DPC-точките за сезона. LGD, Xtreme Gaming, Team Aster и Royal Never Give Up са четирите тима, които ще се състезават!

Допълнителни подробности за тези регионални финали ще бъдат споделени в следващите дни.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини