Краят на една легенда! Heroes of Newerth спира да съществува от 20.06.2022 година!

След повече от десетилетие онлайн, Heroes of Newerth спира да съществува на 20 юни 2022 година. Играта беше създадена и разработена благодарение на идеите, взаимствани от оригиналната карта на Dota, разработена в Warcraft III: The Frozen Throne. По този повод от 20 декември, студиото провежда постоянни събития, докато услугите на играта не бъдат прекратени през следващата година. Това включва Silver Coin Multipliers, увеличени drop-rates, както и премиум cosmetics, която е вече може да се закупи с валутата в играта.

Многобройни прощални събития също ще се проведат в периода между 20 декември и 19 февруари 2022 г., а играчите ще могат да подаряват предмети на други играчи от магазина на HoN, използвайки остатъка от своите златни монети, с ограничение от пет подаръка за всяка сметка. Златните монети вече не могат да се купуват, а нови акаунти няма да могат да се създават след 31 декември.

hon

„Въпреки че пътуването на Heroes of Newerth приключи, ние вярваме, че всички играчи ще пазят прекрасните спомени през тези години и те никога няма да изчезнат! Нека се насладим на последните мигове на HoN заедно!“ – заяви екипът от разработчици.

Heroes of Newerth стартира с бета версия през април 2009 г., преди да бъде пусната официално на 12 май 2010. MOBA-та беше посрещната положително и продължи да поддържа силна база играчи години наред, достигайки пик от 150 000 едновременно активни потребители през май 2013 г., след като стана Free To Play през юли 2011 г.

Играта постигна не само ранен успех, но остави и следа в електроннните спортове, като оглави редица големи глобални турнири, в които участие взеха имена, които старите Dota2-фенове веднага ще познаят. Състезатели като „iNsania„, „KheZu„, „ppd„, „zai“ и десетки други настоящи професионалисти стартираха с HoN, преди да решат да преминат към Dota 2.

Heroes of Newerth загуби своето място на конкурентната сцена, когато S2 Games предаде разработката на Frostburn Studios през май 2015 г. .

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини