Lenovo Legion 7 16IAX7 – новата мощ при мобилните компютри!

Ако сте се потопили в хардуерните дебри на пазара за висококачествени и мощни лаптопи, които да могат да се справят с всички задачи, които им поставите, то Lenovo Legion 7 е най-добрата опция за вас.

Какво можем да открием под капака на новия Legion 7 16IAX7 (2022)?

Под алуминиевото шаси на конкретния модел (82TD0050BM), който ще разгледаме, се крие платформа на Intel Alder Lake HX, както и видеопроцесор от серията Nvidia RTX 3000 Ti. Всичко това се контролира от подсилен охлаждащ модул, който да „смогне“ на този взискателен хардуер.

Приятно допълнение е и батерията, чиято максимална мощност достига 99.9Wh, което я прави с възможно най-големият капацитет за мобилен компютър.

lenovo-2

Lenovo Legion 7 16IAX7 (82TD0050BM) е конфигурацията с най-високи спецификации, която идва при нас с процесор Intel i9-12900HX, видеокарта RTX 3080Ti, RAM-памет от ново поколение – цели 32GB DDR5 на честота от 4800 MHz, 2 TB M.2 NVMe SSD и 16-инчов WQXGA (2560 x 1600) IPS дисплей, с максимална честота на опресняване от 165Hz.

Важно е да отбележим, че някои модели от тази серия предлагат и 240Hz матрици, което си е направо .. Уау!

legion-7-ae

Процесорът разполага с мощта на 16 физически и 24 логически ядра, достигайки максимална честота от 5.00GHz и мощност до 157 W. Гейминг, стрийминг или видеообработка – едва ли има нещо, което да представлява трудност за този звяр.

Графичният процесор на nVidia с микроархитектура Ampere 2-ро поколение доказано ще ви предостави най-реалистичните графики, на които да се насладите – всичко изглежда зашеметяващо с Ray-Tracing технологията  и съвременните AI-функции като nVidia DLSS. RTX 3080 Ti (175W), с каквато е снабден Lenovo Legion 7 16IAX7 (82TD0050BM), е най-бързият графичен процесор при мобилните компютри към днешна дата. Нужно ли да е споменаваме нещо повече…? Не.

IPS-дисплеят е матов и разполага с резолюция от 2560 x 1600 пиксела, предлагайки перфектно качество на картината. Благодарение на високата честота на опресняване от 165Hz и бързото време за реакция, всичко се случва плавно и липсва каквото и да е трептене.

HDR и G-Sync също се поддържат.

legion-gpu

IO-портовете са разположени по краищата и отзад, като включват USB-A, HDMI 2.1, USB-C, LAN, 3.5 Audio/Mic-In и eShutter за камерата. Единствените неща, които липсват, са K-Lock и Card Reader, но тук четецът за карти е заменен от още един полезен USB-C Gen1 порт, което честно казано е и по-добрата опция. Lenovo Legion 7 16IAX7 (82TD0050BM) разполага и с 2.5 Gbit/s Ethernet порт, модерен WLAN модул (Wi-Fi 6E), който включва поддръжка и на 6 GHz мрежи, както и Bluetooth 5.2.

legion-7-ports

Що се отнася до видео-изходите, HDMI-портът отзад се свързва с dGPU, докато USB-C портовете от лявата страна предлагат поддръжка на Thunderbolt 4 с DP чрез Intel iGPU, a USB-C на гърба поддържа видео директно от dGPU, за безкомпромисна производителност при игри на външен монитор.

Нека погледнем и към първото нещо, което забелязваме – външният вид. Лаптопът е изцяло направен от алуминий, с матово покритие на капака и вътрешността, както и специални машинно фрезовани ръбове. За разлика от другите модели Legion, тази серия интегрира няколко RGB-елемента – светлинни ленти около страните и отпред, както и RGB-лого на капака на устройството.

legion-7-rgb

Те могат бъдат конфигурирани както от опциите за осветяване на клавиатурата, така и чрез приложението Spectrum на Lenovo, налично като част от софтуера Lenovo Vantage.

Lenovo Legion 7 16IAX7 е един от най-добрите лаптопи на пазара в момента, с отлично качество на изработка, естетичен външен вид и много добра свързаност – избор, който е невъзможно да бъде грешен.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини