Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H – за гейминг ентусиасти и създатели на съдържание!

Lenovo Legion 5 Pro 2022 16IAH7H е мобилен компютър от най-високо ниво, предлагащ значително подобрение в производителността спрямо предишното поколение, както и забележителен скок в графично отношение.

Лаптопът, който ще разгледаме, е конфигурацията с най-високите спецификации за 2022 година от серията Legion 5, разполагаща с процесор Intel Core i9-12900HK, 32 GB DDR5-4800, 2 TB SSD памет и два графични процесора: nVidia RTX 3070Ti dGPU с 8 GB vRAM и Iris Xe iGPU.

legion-5-pro-2022

Нека стартираме с външния вид – Lenovo Legion 5 Pro разполага със солиден метален корпус, чиято изработка е безупречна. Капакът, който често е ахилесовата пета в много конкурентни модели, е специално тестван за здравина и устойчивост, оставяйки вашия екран неподвижен в желаната позиция без значение от времето.

Напоследък 16-инчовите матрици стават все по-популярни в новите преносими геймърски компютри, а версията Legion 5 Pro е отличен пример за това. Матовият IPS-дисплей предлага солиден контраст и отлична видимост от практически всеки ъгъл. Интересен факт е, че в сравнение с конкуренцията, Lenovo има най-високото максимално ниво на яркост от моделите в този ценови клас.

Геймърите могат да бъдат особено щастливи, защото дисплеят предлага перфектна картина със своята разделителна способност от 2560х1600 и честота на опресняване от 165Hz с изключително бързо време за реакция.

legion-002

Lenovo Legion 5 Pro 16IAH7H излиза на пазара с няколко вида процесори, като най-популярните конфигурации ще ви накарат да избирате между 12700K & 12900H/12900HK. В нашия случай лаптопът е подкрепен със 16-те физически и 24 логически ядра на 12900HK, достигайки максимална честота от 5.00GHz и мощност до 157 W. Гейминг, стрийминг или видеообработка – едва ли има нещо, което да представлява трудност за този звяр.

Графичният процесор на nVidia с микроархитектура Ampere 2-ро поколение доказано ще ви предостави най-реалистичните графики, на които да се насладите – всичко изглежда зашеметяващо с Ray-Tracing технологията  и съвременните AI-функции като nVidia DLSS. Всичко това е подкрепено от мощния чип на nVidia RTX 3070Ti.

Оперативната памет на Legion 5 Pro 16IAH7H е от ново поколение – цели 32GB DDR5 на честота от 4800 MHz, които работят под Dual-Channel.

Дойде време и за IO-портовете! Отляво получаваме два USB-C порта, единият, от които, е Thunderbolt 4, а другият отговаря на стандарта USB 3.2 Gen 2 с пълна поддръжка на 20 Gbit/s и Displayport 1.4.

Останалият IO-интерфейс може да бъде намерен на гърба на кутията, където Lenovo са използвали изцяло наличното пространство. В допълнение към други два USB-A 3.2 Gen-1 порта, имаме и трети USB-C, чрез който лаптопът може да се зарежда с до 135W. Свързването се допълва от HDMI порт и RJ45 LAN.

И като споменахме LAN, нека обърнем внимание и на свързаността. Legion 5 Pro 16IAH7H е оборудван с изключително популярния WLAN модул Intel AX211. С Wi-Fi 6E на борда, той не само предоставя най-актуалния Wi-Fi стандарт, а и разкрива пълния си потенциал, заемайки челната позиция сред конкурентни устройства. Наличен е и Gigabit Ethernet порт, предлагащ 10/100/1000 Mbps скорости при жична свързаност.

Legion 5 Pro ни дава добър пример и по отношение на броя на портовете и слотовете, които са разпределени в трите страни на корпуса. Идеята за разположението им е в полза на потребителите, които работят с дясната ръка, защото лаптопът предоставя само един USB-A порт (USB 3.2 Gen 1) от дясната си страна. Това намалява риска от оплитане на кабелите на дисплея или мрежата с тези на мишката. Подобен порт би бил идеален за безжични и периферни устройства.

Очевидно е, че и тази година Lenovo се справя много добре, превръщайки Legion 5 Pro в един от най-популярните преносими компютри на пазара. Любителите на видеоигрите, фотографите, дизайнерите и създателите на съдържание няма как да не останат доволни от подобен избор.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини