Loot Boxes ще се завърнат във FIFA 23, потвърди EA!

Дългогодишната връзка между Electronic Arts и Fédération Internationale de Football Association ще приключи с последната част от франчайза, която ще носи това име – FIFA 23. Въпреки това, разработчиците заявиха вчера, че Loot Box-овете ще се завърнат в играта, дали за радост или пък не на част от обществото.

Спорните FUT Packs, които могат да бъдат придобити чрез игра или закупени с реални пари и включват играчи и клубни неща, изглеждаха сякаш са на ръба да бъдат прекратени от EA.

Във FIFA 21 компанията добави модификация към формулата, известна като Preview Packs, която позволява на играчите да разглеждат елементите на пакетите, преди да ги купят, премахвайки по този начин хазартния елемент.

fifa23-loot-boxes

През последните няколко години също имаше нарастваща реакция срещу Loot Box-овете, което доведе до забрани в някои държави.

От друга страна, пакетите FUT Packs  са доста печеливши, а FIFA Ultimate Team все още е много харесван. В последната си тримесечна актуализация EA не предостави точни цифри, разкриващи печалбите на компанията, но нарече поредицата си удивително добра в световен мащаб и отбеляза, че играчите са се увеличили с над 40% спрямо предходната година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини