Microsoft няма да спира с покупките на студиа, за да е конкурентен с Tencent и Sony!

В скорошно интервю ръководителят на Xbox, Фил Спенсър, не изключи бъдещи придобивания на студиа за игри, дори в момент, в който компанията все още продължава да финализира огромната си покупка на Activision Blizzard за $75 милиарда.

В отговор на въпрос дали Microsoft ще продължи с пазаруването или ще направи пауза в бъдещите си покупки, Спенсър заяви следното:

„Това е толкова конкурентен пазар, не мисля, че трябва да правим пауза върху каквото и да било. Tencent е най-голямата компания за игри на планетата днес и те продължават да инвестират сериозно в съдържание. Sony е по-голям бизнес от нас в гейминга и те също не спират да инвестират. Това е силно, силно конкурентен пазар. Ние се стремим да бъдем основен играч. Искаме да предоставим страхотно съдържание за нашите фенове и ще останем активни.“

/Фил Спенсър/

spence-microsoft

В по-нататъшния разговор Спенсър също намекна, че компанията не е имала интерес да придобива Discord, отбелязвайки, че е много доволен от отношенията и сътрудничеството между двете компании досега.

Ръководителят на Xbox завърши интервюто, като заяви, че Microsoft в момента няма планове да повиши цената на конзолите Xbox след скорошното съобщение на Sony за поскъпването на PS5 в по-голямата част от света без Америка.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини