EVGA прекрати партньорството си с Nvidia и окачестви работата с тях като „отвратителна“!

Един от най-важните производители на графични карти вече няма да ги прави! EVGA спира да произвежда графични процесори на Nvidia, включително серията RTX 40, съобщи анализаторът Джон Педи. Новините, обаче, са още по-големи от това…

Говорейки пред Gamers Nexus, главният изпълнителен директор на EVGA Андрю Хан заяви, че базираната в Калифорния компания не просто пропуска следващото поколение чипове на Nvidia, но ще спре напълно създаването на графични карти занапред.

EVGA произвежда продуктите от основаването си през 1999 г., връщайки се чак до чиповете RIVA TNT2. Решението на компанията идва в резултат на разочарованието от отношението на Nvidia. Представете си какво се е случило, след като графичните карти представляват 80% от текущия бизнес на EVGA, и въпреки това производителят е склонен да прекрати бизнес отношенията си.

evga-nvidia

Веооятно след като компанията приключи с продажбата на запасите си от RTX 30 карти, тя ще се съсредоточи върху другите си продукти, които включват дънни платки, захранвания, компютърни компоненти и периферни устройства.

Андрю Хан смята, че Nvidia е третирала EVGA несправедливо, и че решението да спре да работи с тях е било лесно, защото съвместната работа била много трудна .

Според Jon Peddie Research, взаимоотношенията между двете компании са се развалили, като EVGA постепенно не е била консултирана за нови продуктови съобщения и брифинги, не е представяна на събития и не е информирана за промени в цените. Най-важното от всичко е, че Nvidia е подбивала и цените на картите със своите Founder’s Edition. 

Гледната точка на Nvidia за развръзката й с EVGA не е точно известна. Компанията изпрати изявление относно напускането на партньора си, което е възможно най-дипломатично.

„Имахме страхотно партньорство с EVGA през годините и ще продължим да ги поддържаме в нашето текущо поколение продукти. Пожелаваме на Андрю Хан и нашите приятели от компанията всичко най-добро.“

/Nvidia/

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини