Много тъжно! Казуки Такахаши, създателят на Yu-Gi-Oh!, е намерен мъртъв!

Казуки Такахаши, автор и създател на популярната манга Yu-Gi-Oh!, е открит мъртъв, след предполагаемо любителско гмуркане с шнорхел в езеро в Окинава, заяви служител на бреговата охрана днес.

Тялото, което се оказва на 60-годишен мъж, е открито край брега вчера сутринта. Той е носил тениска и подводна маска, шнорхел и плавници, разкри служител в град Наго, който отказва да бъде назован.

Медии, включително обществената телевизия NHK, разкриха, че Такахаши е открит на около 300 метра от брега и е изваден от водата. Според друг телевизионен оператор, TBS, „бащата“ на Yu-Gi-Oh! е пътувал сам. Компания за коли под наем е дала показания в сряда вечерта, след като не е могла да се свърже с него, което накара бреговата охрана да заподозре, че тялото е на Такахаши.

kazuki-dead

Yu-Gi-Oh! излиза в японското седмично списание с комикси Shonen Jump, в периода между 1996 и 2004 година. Историята разказва за Юги Муто, тийнейджър, който получава древен пъзел, който събужда в него алтер егото на египетски фараон. Мангата даде началото на медиен франчайз, включващ игра с карти, както и аниме сериали и филми.

Произведенията и адаптациите на Такахаши са изключително популярни у дома и в чужбина, като Yu-Gi-Oh! става нарицателно за феновете на жанра по света. През 2011-та Yu-Gi-Oh! беше призната от Световните рекорди на Гинес като най-продаваната игра с карти, след като отчита повече от 25,17 милиарда продадени комплекта по земното кълбо, според Kyodo News.
Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини