MOUZ срещу Vitality в големия финал на ESL Pro League по CS2

MOUZ се класира за финала на ESL Pro League по CS2, след победа с 2:1 над американския Complexity, след обрат. „Мишоците“ започнаха мача с поражение с 8:13 на Vertigo. Хокон „hallzerk“ Ферли бе над всички, като снайперистът на Complexity завърши картата с 22 убийства. Отговорът на MOUZ бе даден на Nuke – успехът с 13:9 за германската организация бе обезпечен от Адам „torzsi“ Торжаш и Дориан „xertioN“ Берман, които записаха 22 и 21 убийства. Американският тим обаче бе тотално надигран на решаващата карта – Ancient. Тимът на MOUZ се наложи с 13:4 рунда и се класира за финала на ESL Pro League, като в битка за титлата в Малта излиза срещу Vitality, който се наложи с 2:1 срещу Astralis в полуфинала на състезанието в Малта.

„Пчеличките“ имаха нужда от обрат и чудовищно представяне от своята супер звезда Матийо „ZywOo“ Ербо, който приключи мача с опустошителните 70 убийства. Vitality загуби на Mirage с 9:13 рунда, като Ербо бе най-резултатен, заедно с Николай „dev1ce“ Реедз от тима на Astralis. Двамата снайперисти записаха по 18 убийства. Последва същински рецитал на „ZywOo“ – на Vertigo 23-годишният стрелец бе с 28 убийства, а тимът му се наложи с16:13 рунда, след тайбрек. На решаващата карта – Inferno – вече нямаше какво да се опре на невероятната игра на звездата на Vitality – „ZywOo“ записа 24 фрага, с поне 10 повече от всеки друг в сървъра, а победата бе подпечатана с 13:8 рунда.

За отбора финалът на ESL Pro League ще бъде първи за 2024-та година, като при титла Vitality ще спечели 170 хил. долара от наградния фонд на лигата.

снимки: Филип Станчев

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини