Nvidia продължава да мълчи за мистерията около RTX 3090 Ti!

Nvidia представи GeForce RTX 3090 Ti по време на CES 2022 и обеща повече информация за новия графичен процесор в края на януари. Януари обаче, дойде и си отиде, а компанията все още няма какво да сподели по отношение на дългоочакваното GPU.

В изявление, дадено пред медиите, говорителят на NvidiaДжен Андерсън – бе изключително лаконичен:

„В момента нямаме повече информация за RTX 3090 Ti, но ще обявим подробности тогава, когато сме готови.“ – каза той.

Според друг източник, който е близък и работи в тези среди, производството не просто е спряно, а графичният процесор е отложен за неопределено време! Като се има предвид неясната причина за забавянето и подробностите за рилийза, които са оскъдни, все пак виждаме някои търгоци да обявяват цени на този продукт.

3090ти

Търговец на дребно в Дания обяви Asus ROG Strix LC RTX 3090 Ti O 24GB Gaming с pre-order, който трябва да излезе след 1 март. С оглед на обстановката и липсата на комуникация от Nvidiа, тази дата изглежда невероятна.

RTX 3090 Ti трябва да бъде наистина грандиозно GPU, а цената му e абсолютното доказателство. В някои виетнамски онлайн магазини се мяркаха цени от по $4000, което е повече от два пъти на MSRP-цената от $1500 за RTX 3090.

Когато тази карта изскочи на пазара, тя вероятно ще попадне само в малцината, които имат стабилни бюджети и бързи ръце при покупките онлайн.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини