Nvidia RTX 4000 Series може да са два пъти по-мощни от RTX 3000 Series!

Новите RTX 4000 Series карти ще се появят на пазара през 2022 г., а последните слухове предполагат, че те вероятно ще предложат двойно по-голяма производителност от RTX 3000 Series, но .. това ще афектира и върху цената.

Greymon55 е доста популярен leaker, който редовно качва информация от първо лице. Интересен факт, който забелязваме е, че в повече от 90% от случаите, той се оказва прав за нещата, които твърди.

В скорошен tweet, именно той заяви:

„Двойно по-голяма производителност и двойно по-голяма консумация на енергия – можете ли да се справите?

Малко след това в последващ tweet става ясно, че предстоящата серия RTX 4000 на Nvidia ще носи кодовото име Ada Lovelace.

nvidia40series

Ако се върнем малко назад в историята няма как да пропуснем, че TDP на графичните карти на Nvidia се е увеличавал през последните седем години, което е напълно логично с оглед производителността на GPU-тата. RTX 3080 консумира мощност от 320 W и препоръчва 700 W захранване, което означава, че RTX 4080 може да консумира мощност от 640 W и да изисква още по-голямо и по-скъпо захранване.

Новите графични процесори RTX 4000 вероятно ще бъдат оборудвани и с новия захранващ конектор PCIe Gen 5, който може да пренася до 600 W чрез единичен кабел. Това може да не са първите продукти на Nvidia с този конектор, защото други слухове предполагат, че компанията ще пусне обновените RTX 3000 и RTX 2000 през следващите месеци.

Както при всички клюки около новите продукти, трябва да приемете тези твърдения с недоверие. Въпреки че сме развълнувани да видим нови GPU-та, които ще изпреварят днешните най-добри графични карти, се надяваме, че консумацията на енергия също може да бъде контролирана.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини