Overwatch 2 получава така желаната „Guild“-система!

Blizzard планира да въведе „Guild“-система в Overwatch 2, малко след стартирането на играта по-късно тази година. Отговаряйки на въпроси на феновете в Reddit, екипът от разработчици бе попитан какви нови социални фукнционалности ще бъдат внедрени в предстоящото продължение.

„Търсим да добавим още социални системи към Overwatch 2, като една „Guild“-система е доста напред в списъка със задачи. Функция като тази е страхотна възможност и нещо, от което наистина сме развълнувани, а това е доста престижно не само за големи части от нашия екип, но и за няколко други отдела в Blizzard. Положихме значителна работа за тази функция, но е твърде рано да говорим за подробности или кога може да излезе.

/Арън Келър – директор на Overwatch 2/

ov2

Играчите отдавна искат от Blizzard да внедри „Guild“-система в Overwatch. Тя би улеснила намирането на онлайн играчи, с които да се сприятелите, ако отчаяно се нуждаете от игра.

Въпросната функционалност също би отворила вратата към по-конкурентни възможности. Кланове ще могат да се свързват с турнирната система, с която Келър също подразни, а гилдиите ще имат възможността да се състезават една срещу друга за титли и награди.

Добавете към това регионално и глобално класиране на гилдиите, както и постоянни класации, и ще получите изцяло нов конкурентен сектор в гейминга (доколкото е възможно).

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини