Победа и загуба в Elite League за Божидар „bzm“ Богданов

Българският състезател по Dota 2 Божидар „bzm“ Богданов и съотборниците му в OG записаха победа и загуба в мачовете си от онлайн турнира Elite League. Така тимът на 18-годишния ни мид лейнър е с баланс от 2 победи, 1 равенство и 2 загуби в група А от втората фаза на състезанието с награден фонд близо 1 млн. долара.

Денят започна с поражение за OG, което бе нанесено от руския Team Spirit. Двете игри срещу руско-украинския състав продължиха по над 40 минути, като в първата Spirit осъществи обрат и спечели, а след това затвори успешно и серията, нанасяйки втора загуба на OG в групата.

По-късно през деня пък нашият състезател се превърна в центъра на вниманието. Срещу арабския Team Falcons именно Богданов бе над всички, като и в двете игри бе основната движеща сила за успеха на OG в серията. На два пъти „bzm“ записа впечатляващо представяне с героя Puck и след 11/0/10 и 13/1/16 напълно заслужено OG спечели.

Засега OG е извън топ 4 в своята група, като предстоят мачове с Heroic и Azure Ray, в които тимът на Божидар Богданов да се опита да продължи към плейофите на Elite League.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини