Победа за Благой Димитров и загуба за The Chosen Few в първия ден от A1 Gaming League

Вторият турнир по CS2 от сезона в най-голямата българска лига за eSports, A1 Gaming League, започна. Още в първия ден феновете в Twitch видяха и българско участие в шампионата. Благой „oxygeN“ Димитров и неговият Entropiq успяха да се наложат над Sangal с 2:1.

Двубоят започна лошо за българина, който записа само 9 убийства на Mirage, карта, загубена със 7:13 рунда. На Anubis обаче дойде солиден отговор от Entropiq, като „зелените“ се наложиха с 13:6 рунда и мачът бе пратен в решаваща трета карта. Там Благой „oxygeN“ Димитров изигра много солидни рундове и със своите 20 убийства бе в основата за успеха с 13:10 на Ancient и окончателното затваряне на мача в полза на неговия тим.

Българите в CS2 отбора The Chosen Few обаче стартираха участието си в турнира на A1 Gaming League с поражение. Zero Tenacity спечели балканското дерби с 2:0. Четиримата българи и сърбинът Иван „choiv7“ Живкович отстъпиха със 7:13 на Overpass и 11:13 на Anubis. С 31 убийства се отчете Калин „kalubeR“ Ерендицов, а над всички в мача бе Неманя „nEMANHA“ Джукич, с 40.

Малко по-рано през деня академията на NIP победи с 2:0 бившия тим на Anonymo.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини