Победителят в eFirst League ще бъде излъчен в неделя, от EA наказаха миналогодишния шампион!

Тазгодишният победител в eFirst League – единственото официално българско онлайн първенство по футбол, ще бъде определен тази неделя. Шампионът ще получи право на участие в плейофите на EA SPORTS FIFA 22 Global Series през юли и ще вземе най-голям дял от наградния фонд, който е в размер на 5000 лева.

В съревнованието за титлата в eFirst League ще се включат четирима състезатели. Изненадваща международна санкция на един от финалистите обаче принуди организаторите на шампионата да направят спешни корекции във формата на финалите. В четвъртък (12 май 2022) EA Sports информира българските си партньори, че спира състезателните права на играчите в eFirst League Сезер Сабриев, който е миналогодишния шампион, както и Мартин Петков. Посочената причина е засечен опит за измама и фалшифициране на резултат от мача помежду им в проведения на 9 април кръг от редовния сезон на електронния шампионат. Доказателствата сочат, че въпросният двубой въобще не се е провел. Вследствие на това наказание двамата са изключени от всички първенства и лиги под егидата на ЕА Sports за период от 2 години. Писмото на компанията, която е собственик на играта FIFA, завършва с молба, ако двамата играчи все още се състезават в българското първенство, то те незабавно да бъдат извадени от него.

sanchez-fifa

След разговори с EA Sports и компанията Sport Five, следяща за спазването на международните правила и феърплей, организаторите на eFirst League взеха решение да анулират всички резултати на Сабриев в плейофите и да дадат служебни победи на съперниците му. Вследствие на това настъпиха промени в схемата. Наложеното наказание няма да повлияе на класирането за финалната четворка на Петър Камбуров със Славия и на Георги Георгиев с Царско село. За справедливото разпределение на другите две места ще бъдат организирани допълнителни квалификационни мачове, които трябва да се проведат най-късно в събота (14 май 2022).

Иван Чуров с ЦСКА 1948, който също се класира за участие във финала, но през Loser Bracket, ще играе квалификационна серия с Димитър Досев с Берое за влизане през Winner Bracket в топ 4 на първенството. Междувременно загубилите от Иван Чуров в Loser Bracket Андрей Димитров с Локомотив (Пловдив) и Венцислав Караусовс Ботев (Пловдив) ще се срещнат помежду си, за да определят съперника на загубилия от двубоя между Иван Чуров и Димитър Досев. Победителят от мача AnDim – Vencislav (победител) – DrNightWatch – SuperMax (загубил) ще получи правото да се включи във финалите през Loser Bracket.

Финалите започват в неделя в 12:00 часа и ще бъдат излъчвани пряко по Max Sport 1 и канала на eFirst League в платформата за стрийминг Twitch.TV.

Организаторите на официалното електронно първенство на България по футбол уведомиха всички състезатели, че eFirst League е част от международен календар от събития и първенства на EA Sports и подлежи на непрекъснати проверки и контрол, напомняйки им, че честната игра трябва да е над всичко.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини