PUBG печели много повече пари, след като стана безплатна игра!

PC-версията и тази за конзоли на PUBG, са донесли много повече приходи след преминаването си към безплатна версия през януари, като това беше разкрито от последния доклад за печалбите на Krafton, публикуван в петък.

Според документите, продажбите на играта за персонални компютри са се увеличили със 61% на годишна база, носейки на компанията приходи от $82 300 000 . При конзолите скокът в продажбите е дори по-голям, увеличавайки ги със 124% спрямо предходното тримесечие, и с 274% на годишна база, въпреки че цифрата в долари зад тези увеличения не е упомената.

Шуутърът също така отбелязва почти тройно по-голямо увеличение на активните потребители на месечна база!

pubg-net-money

PlayerUnknown’s Battlegrounds първоначално стартира като платено заглавие, когато се появи в Steam с ранен достъп през 2017 година, но огромният финансов успех на безплатни шуутъри като Fortnite, Call of Duty: Warzone и Apex Legends доказаха, че безплатният модел също може да бъде доста доходоносен.

За да добиете представа колко доходоносна е всъщност, EA разкри тази седмица, че Apex Legends, игра, която излиза преду малко повече от три години, е надхвърлила $2 000 000 000 в приходи. Epic Games пък успя да дари $144 000 000 за нуждите на хората в Украйна, само за две седмици с приходите от Fortnite.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини