Провал на суперотбор в LCS доведе до треньорско напускане

В първенството по League of Legends на Северна Америка тимът на Cloud9 се оказа поредният, който не успя да оправдае очакванията, след като сглобява „суперотбор“ преди началото на сезона, но се сгромолясва под тежестта на необходимостта от постигане на резултати.

Въпреки че Cloud9 завърши на трето място в плейофите от пролетния дял от сезона, това се оказа недостатъчно за класиране на първия международен турнир за 2024-та по League of Legends – MSI. В следствие на този провал се стигна и до раздялата с испанския треньор Алфонсо „Mithy“ Родригес.

„Боли ме да споделя, че аз и Cloud9 се разделихме. Въпреки че отборът не се справи с очакванията аз тая само любов и уважение към организацията и играчите“, сподели 29-годишният бивш съпорт на G2 Esports, TSM и редица други големи отбори.

През сезона отборът разчиташе на бившия MVP Джоузеф „jojopyn“ Пюн, кореецът Ким „Berserker“ Мин-чеол, който бе ADC-то на тима, както и на „Fudge“, „Blaber“ и „Vulcan“ за останалите позиции. Наличието на всички тези високопрофилни състезатели предизвика редица анализатори и фенове да очакват че Cloud9 ще спечели пролетните плейофи, а всичко друго би било прието като провал.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини