RIP, Heroes of Newerth! Някогашният съперник на LoL днес приключи съществуването си!

През април 2009-та година две игри заедно влязоха в бета версия в един и същи месец. Heroes of Newerth и League of Legends поставиха началото на състезание, което въпреки че бе кратко, се оказа оспорвано за част от публиката, която в онзи момент принадлежеше на Dota.

Първоначално не беше ясно коя от двете игри ще има по-голям успех, но безплатният модел на LoL набра огромна скорост и скоро се превърна в най-играната игра в света.

Heroes of Newerth обаче все още намираше своята специална аудитория, и то достатъчно голяма, за да я поддържа в продължение на почти десетилетие на актуализации (последната голяма дойде през 2019 година).

hon

През изминалия декември обаче беше обявено, че играта ще спре съществуването си, а новината бе споделена лично от студиото Frostburn (което пое играта от вече несъществуващия оригинален разработчик S2 Games).

Оттогава насам, HoN предложи стари събития на играчите, спря да продава валутата си и като цяло обсипа останалите играчи с хубави неща като за последно.

Днес, сървърите на Heroes of Newerth са вече изключени, а различните комуникационни платформи, като социални мрежи и други, започват да биват спирани.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини