Шокиращо – без европейски отбори в плейофите на Worlds 2024

Плейофите на Световното първенство по League of Legends предстоят след няколко дни, но те ще преминат без нито един представител на континента домакин.

Съвсем логично почти всички места в топ 8 са окупирани от представителите на традиционно двата най-силни региона – Китай и Корея. Сред претендентите за короната на LoL са Gen.G (3-0), Hanwha Life Esports (3-1) и T1 (3-1) oт Корея, както и всички 4 представителя на Китай: LNG Esports (3-0), Top Esports (3-1), Bilibili Gaming (3-1) и Weibo Gaming (3-2).

За мнозина изненадващо сред топ 8 обаче попадна и представител на Америка, в лицето на FlyQuest. В последния пети кръг на груповата фаза американският регион извади невероятен късмет. Жребият отреди двата представителя на LCS да се изправят един срещу друг, което на практика означаваше гарантирано място на четвъртфинал за Америка, докато последната надежда на Европа – G2 Esports срещна китайския колос Bilibili Gaming и загуби с 1:2. В крайна сметка FlyQuest пък надделя над Team Liquid с 2:1 и се присъедини към гореизброените гиганти.

Четвъртфиналите ще се проведат от 17-ти до 20-ти включително, като всеки ден ще се играе по 1 мач, в Париж, Франция. Програмата започва в четвъртък с китайското дерби на LNG срещу Weibo, в петък корейският Hanwha ще излезе за битка с Bilibili, а в събота е мегадербито на първия елиминационен кръг – TES срещу T1. В неделя американският FlyQuest ще се опита да се противопостави на Gen.G.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини