Силно начало на „REDSTAR“ в A1 Gaming League, но загуба за 500.

Новият сезон на A1 Gaming League започна през уикенда. В събота видяхме първото българско участие в CS2 турнира на най-голямата лига за електронни спортове у нас, когато Християн „REDSTAR“ Пиронков и неговият Into The Breach спечелиха с 2:1 срещу Team Sampi.

Словашко-чешката организация започна силно и поведе в резултата след 13:11 рунда на Ancient, но след това дойде отговора на българския състезател и балканските му съотборници. ITB спечели с 13:8 на Mirage, а после повтори резултата и на Dust II, за да се поздрави с първа победа в A1 Gaming League и да влезе във втория кръг като победител.

В събота победи взеха още GUN5, Nexus Gaming и Johnny Speeds.

В неделя в сървъра влезе и изцяло българския 500. Двубоят на нашите геймъри срещу Insilio започна равностойно на Mirage, като след Т-страната на 500 резултатът бе 6:6 рунда. После 500 успя да поведе и с 8:6, но тогава тимът на Insilio започна да своя обрат. Той дойде най-вече с отличната игра на снайпериста „FpSSS“ и стрелеца „faydett“. Въпреки това като най-резултатен на картата завърши Теодор „SPELLAN“ Николов с 21 убийства.

На втората картa, Anubis, мачът започна ужасно за 500, който изостана с 3:9 рунда, но след това, водени от Алекс „Rainwaker“ Петров и Георги „SHiPZ“ Григоров, българските геймъри стопиха пасива си до само 1 рунд. За съжаление това не им достигна за обрат и те допуснаха поражение.

В неделя още зрителите на A1 Gaming League гледаха двубоите ECSTATIC – NAVI Junior (2:1), FAVBET – Permitta (2:0) и CYBERSHOKE – Rhyno (0:2).

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини