След дълго време в изгнание „AMANEK“ напусна G2!

Френският CS:GO състезател Франсоа “AMANEK” Дилейни и G2 се разделиха днес, шест месеца след като 28-годишният играч беше преместен на резервната скамейка, за да освободи мястото за пристигналото тогава руско чудо – Иля “m0NESY” Осипов.

„AMANEK“ беше част от тима на G2 от март 2019 г., когато европейската организация все още имаше изцяло френски състав с хора като Richard „shox“ Papillon и Lucas „Lucky“ Chastang. Стрелецът подкрепяше организацията в силните й години и изигра множество роли, включително и като снайперист, давайки на екипа си това, от което се нуждаеше.

AMANEK“ най-вече помогна на G2 да завърши на второто място на PGL Stockholm Major през ноември 2021 г.

amanek

Съобщава се, че състезателят ще премине в LDLC и ако този трансфер се осъществи, той отново ще играе в изцяло френски състав, но също и ще направи крачка назад в кариерата си. В момента LDLC се състезават в по-малки турнири и се надяват, че с подписването на играч като „AMANEK“, ще се повиши нивото на отбора.

Освен че се разделиха с Франсоа, организацията също така не е доволна от текущия си CS:GO състав след слабите резултати през първата половина на сезона. Съобщава се, че Алекси „Aleksib“ Virolainen и Audric „JACKZ“ Jug са под прицел, което означава, че шефовете на G2 ще трябва да подпишат с двама нови играчи за остатъка от годината.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини