Световният шампион започна с победа в EWC турнира по LoL

Световният шампион по League of Legends от турнира на Riot Games – Worlds 2023, T1, започна участието си в Esports World Cup в Рияд, Саудитска Арабия с победа.

Геймърите от корейската легендарна организация се наложиха над китайския Bilibili Gaming с 2:1 победи в оспорвана серия.

В четвъртфиналната среща с участието на „Faker“ и останалите звезди на азиатския LoL, Т1 започна ударно с победа, с много агресивна игра и изненадващи решения за опонентите, още във фазата на Pick & Ban.

Последва добър отговор от страна китайския отбор, който съумя да изравни резултата, след фантастична игра на бот лейнъра „Elk“.

В решаващата трета игра обаче най-важно се оказа спокойствието и хладнокръвието, тъй като тя се забави изключително много, заради технически проблеми. В крайна сметка срещата започна с предимство за китайския отбор, но в последствие T1 успя да обърне резултата и да победи.

С успеха корейският хегемон си осигури минимум 100 хил. долара от наградния фонд на турнира. На полуфинал пък ще срещне победителя от двойката Fnatic – Team Liquid.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини