Така се прави! Англия създава първия по рода си кампус за електронни спортове!

Британската асоциация за електронни спортове (BEA) разкри плановете си за откриване на Национален кампус за спортни тренировки (NEPC) в Съндърланд. Според съобщението, BEA ще направи многомилионна инвестиция към града, като вече са закупени много търговски помещения в непосредствена близост до градския футболен стадион на едноименния клуб – Stadium of Light.

Съобщава се, че новият кампус ще предлага образователни и треньорски курсове за спортисти и други роли в индустрията на електронните спортове. Освен това той ще включва специализирани класни стаи за тренировки, стаи за изучаване, помещения за стрийминг и излъчвания на живо.

BEA възнамерява да използва съоръжението и за провеждане на редовни събития, турнири и летни лагери. Кампусът ще се използва и като тренировъчна база на британския национален отбор по електронни спортове, който наскоро взе участие в Global Esports Games в Сингапур.

nepc

Съндърланд е изключително амбициозен град, гледащ към бъдещето, който е в съответствие с BEA и спортовете, който има огромен потенциал за растеж и се свързва със силните страни в игрите, дигиталните технологии и спорта. Кампусът ще бъде вдъхновяваща зона, място за работа, обучение и развитие на играчи и треньори. Това е наистина едно много необходимо съоръжение.” – заяви Честър Кинг, главен изпълнителен директор на BEA.

Кампусът трябва да бъде открит през лятото на 2022 г., а основната му цел е да подкрепи и помогне на следващото поколение таланти в електронните спортове. В съобщението, BEA заявява, че целта й е да направи NEPC глобален esports център, способен да привлича и развива най-добрите играчи от глобален мащаб.

Хубаво е да видим, че Обединеното кралство активно се грижи за своята esports сцена. Изграждането на подобен кампус за електронни спортове със сигурност е стъпка в правилната посока и трябва да бъде пример за много други държави.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини