Тазгодишният QuakeCon отново ще се проведе онлайн!

След няколко години на онлайн събития заради пандемията от Covid-19, доста големи ивенти като GDC и PAX, вече се завръщат към физическите си провеждания през 2022 г.

QuakeCon обаче няма да бъде един от тях. Bethesda обяви днес, че QuakeCon 2022 ще се състои отново дигитално, когато се появи през август.

„Също като вас и ние сме разочаровани, че няма да се върнем в Далас тази година… Събитие от такъв мащаб изисква месеци на планиране и в този случай трябваше да вземаме решения, когато все още имаше твърде много несигурност, за да се ангажираме с успешното му изпълнение.“ – заяви компанията.

quake-con

Bethesda все още прави планове за шоуто, което ще включва стрийминг, томбола, благотворителни дейности, онлайн срещи и виртуалният BYOC. BYOC, за тези, които не са запознати, е Bring Your Own Computer – по същество възможност да участвате в най-голямото LAN парти в Северна Америка (и да покажете вашата конфигурация, докато работите на нея). Това е толкова голяма традиция на QuakeCon, че не може просто да бъде изрязана напълно от програмата.

Решението да остане онлайн-ексклузивно без съмнение е разочароващо за феновете, които са нетърпеливи да се върнат към срещата лице в лице, но също така е разбираемо.

Подробностите за QuakeCon 2022, който ще се проведе в периода от 18-20 август, ще бъдат обявени през юни. Bethesda също така заяви, че се ангажира да върне QuakeCon като нормален фестивал през 2023 година.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини