Дългоочакваната актуализация на The Witcher 3 бе отменена!

Почти веднага след като The Witcher 3: Wild Hunt излезе през 2015 г., заглавието се затвърди като едно от най-обичаните с отворен свят. Както критиците, така и феновете похвалиха играта за добре реализираната й обстановка, както и за нейната история и странични куестове.

Цялото това признание направи обявяването на безплатния ъпгрейд от следващо поколение за съвременни системи и компютри, който ще имплементира функции като Ray-Tracing и по-бързо време за зареждане, практически неизбежно.

За съжаление, след като разработчикът CD Projekt Red вече забави пускането на въросния ъпгрейд през тази година, той реши да го отложи отново – този път за неопределено време.

thewitcher

Въпреки че изявлението не предоставя никакви подробности защо е възникнало забавянето, руският уебсайт за игри GameMAG предоставя интересна теория. Първоначално Sabre Interactive, студио, основано в Русия, се е занимавало с разработването на надстройката, а както всички знаем, Русия наскоро предизвика война с Украйна.

CD Projekt Red вече спря продажбите в Русия в резултат на този конфликт и GameMAG предполага, че войната е довела до прекъсване на връзките на студиото и със Sabre Interactive.

Разбира се, нищо от това не е потвърдено, но служи като възможно обяснение защо компанията забавя актуализацията за следващо поколение на The Witcher 3.

Каквато и да е причината, да се надяваме, че студиото ще се въздържи от крайни решения, за да зарадва феновете, както се е случвало в миналото.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини