Team Liquid оставя „Bwipo“ като стриймър в организацията, „Summit“ ще заеме мястото му!

След разочароваща година с Team Liquid, топ-лейнърът „Bwipo“ потвърди, че няма да се появи на сцената за Spring Split 2023! 23-годишният ветеран съобщи новината по време на стрийм и допълни, че по време на редовния сезон той ще работи като създател на съдържание за организацията.

Той ще предава своите соло мачове, докато се подготвя да се присъедини към отбор през следващото лято. „Bwipo“ бързо каза, че не е могъл да се открои достатъчно, за да затвърди мястото си на титуляр, и че ще трябва да играе по-добре напред, ако иска да се върне към професионалната игра.

Феновете в LCS са запознати с това колко неприятна беше годината на Liquid, особено с талантите, които отборът успя да обедини за 2022 година. Звезди като „Bwipo“, „Bjergsen“ и „Hans Sama“, заедно със „Santorin“ и „CoreJJ“, създадoха страхотен суперотбор, който на хартия изглеждаше като нeщо „Уау!“, но се провали с гръм и трясък.

bwipoliquid

Играчите и феновете обаче, бързо разбраха, че въпреки многото си звездна сила, липсата на сплотеност беше твърде голямо препятствие, за да се прескочи. До края на 2022 г. Liquid не успя да се класира за нито един международен турнир, и дори не успя да достигне до финалите в двата регулярни сезона.

Като индивидуална характеристика, „Bwipo“ имаше впечатляваща статистика за сезона, но не можа да износи отбора си достатъчно, за да остави трайно впечатление. Той водеше класацията на топ-лейнърите със своите 66 убийства през Summer Split 2022, както и тези за най-много щети и най-много асистенции от общите убийства на неговия отбор, според Oracle’s Elixir.

Междувременно Liquid се свърза с бившия лидер на Cloud9 – „Summit“ – като заместител на белгийската звезда, тъй като организацията се опитва да се изправи, след като се спъваше досега с толкова високи очаквания на плещите си.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини