Team Spirit срещу FaZe Clan във финала на IEM Катовице

Руският Team Spirit и FaZe Clan ще играят във финалния двубой от CS2 турнира IEM Катовице, с награден фонд 1 млн. долара. Двата отбора ще се борят за голямата награда от 400 хил. долара, след победите си съответно над Team Falcons и MOUZ.

Първият полуфинален мач в Полша противопостави FaZe срещу MOUZ, като двубоят стартира на картата Nuke. Робин „ropz“ Коол и Давид „frozen“ Чернански записаха по 16 убийства за триумфа с 13:3 рунда, а след това мачът се пренесе на картата Ancient, където двата тима си размениха по 1 силно полувреме на СТ-страна. В крайна сметка FaZe отново спечели, този път с 13:11 рунда, и се превърна в първия финалист на турнира, като треньорт на тима „Neo“ ще има възможност да вдигне трофея пред родна публика.

Последва двубоят на Team Spirit, който руският отбор спечели с 2:0 срещу саудитския Team Falcons. 17-годишната звезда Данил „donk“ Кришковец и съотборниците му надделяха над противника след 13:8 на Anubis и 13:3 на Ancient. Именно „donk“ бе над всички с внушителните си 36 убийства.

Финалът е от 18:00 българско време, а двата отбора вече играха помежду си във финала в група А, като Spirit спечели с 2:0.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини