Tesla се сбогува с Intel! Новата серия автомобили Model 3 и Model Y ще функционира с AMD Ryzen!

Важна част от доброто потребителско изживяване в превозните средства на Tesla е подобреният хардуер, тъй като автомобилите имат устройства, чиито спецификации наподобяват тези компютър от средно-висок клас. Следователно използването на даден тип процесор е проблем от сериозно естество, на който трябва да се обърне внимание. В този ред на мисли и съвсем наскоро, беше разкрита голяма промяна за някои от моделите.

Според информацията, важна промяна ще настъпи в сериите коли Tesla Model 3 и Model Y, тъй като от тази година, тези модели ще работят с процесори AMD Ryzen. За справка, до 2021 година, компютрите им работеха с Intel Atom A3950. Новият процесор AMD Ryzen, чиито спецификации все още не са разкрити, ще отговаря за работата на информационно-развлекателния сектор, инсталиран в тези автомобили, което включва и възможността за игра на видеоигри.

TESLA-AMD

От друга страна, внедряването на AMD-процесори в Tesla Model 3 и Model Y е част от новата стратегия за разширяване на компанията, тъй като в началото тези модели бяха предназначени за европейския пазар, но от 2022 г. ще се доставят и в САЩ.

Тъй като говорим за превозни средства на компанията на Илон Мъск, припомняме, че властите в Съединените щати го принудиха да ограничи достъпът до видеоигрите, така че да не е активен, докато колата работи. През септември пък се надигна вълна от недоволство, когато Electrek съобщи за собственик на Tesla, който се нуждае от смяна на акумулатора на Model S, който вече не е в гаранция. От официалния сервиз на фирмата са му поискани $22 500, но в крайна сметка е получил ремонт за $5000 от частен сервиз.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини