TikTok планира грандиозен скок към гейминга и предаванията на живо!

Според скорошен доклад на Ройтерс, TikTok тества игри за приложението си, което се случва на територията на Виетнам в този момент, преди да ги пусне с актуализация за целия свят. Представител на компанията потвърди тестовете на HTML5 мини-игри, като заяви:

„Ние винаги търсим начини да обогатим нашата платформа и редовно да тестваме нови функции и интеграции, които носят стойност за общността.“

Целта, разбира се, е само една – увеличение на приходите и времето, което хората прекарват в приложението – доколкото е възможно.

TikTok вече изпробва една мини-игра, обединявайки се с Feeding America, за да направи Garden of Good, преживяване, подобно на FarmVille, където играчите могат да печелят точки и да ги използват, за да направят дарения. Компанията също така обяви партньорство с разработчика Zynga в края на миналата година, за да направи Disco Loco 3D, HTML5-базиран рънър, който може да работи вътре в приложението, но според новите доклади, това е само началото за гейминг амбициите на TikTok.

tiktokgaming

Китайският предшественик на приложението – Douyin – също предлага игри, а други компании като Facebook и Netflix вече правят набези в мобилния гейминг. TikTok също тества софтуер за стрийминг за игри със своето Live Studio.

Според друг доклад от източник на фирмата, TikTok работи върху редица функции за предавания на живо. Те включват игри, за да помогнат на стриймърите да се ангажират със зрителите, включително такива, подобни на Pictionary.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини