Сингапур ще домакинства за първи път на Dota 2: The International през този октомври!

Годишният и най-престижен турнир по Dota 2The International – ще се проведе в Сингапур този октомври. И докато Valve е провеждал The International в САЩ, Канада, Китай, Германия и Румъния, това е първият път, когато Световното първенство по Dota 2 се насочва към страна в Югоизточна Азия.

Valve подразни феновете с предстоящото събитие с пост в Twitter, но не издаде никакви допълнителни подробности, освен местоположението и датата. Турнирът е известен със своя огромен награден фонд, а отборът, спечелил миналата година, взе лъвския пай от събраната сума, която надхвърли $40 000 000.

Тази голяма сума се финансира от покупки в играта, направени от Dota 2 общността и продължава да нараства през годините. Не знаем колко е предвидено за тазгодишното състезание, но вероятно няма да се наложи да чакаме още много, за да разберем.

ti2022

След като отложи събитието за 2020 г. в Стокхолм, Швеция, поради пандемията от COVID-19, The International най-накрая трябваше да направи своя дебют в скандинавската страна миналата година. Проблемите със шведските власти обаче доведоха до провал на плановете и Valve трябваше бързо да „пресели“ събитието в Букурещ, Румъния.

Нещата в северната ни съседка също не тръгнаха по план, а състезанието се проведе без публика на живо поради нарастване на случаите на заболели.

Не е ясно дали компанията ще предприеме някакви предпазни мерки за тазгодишното Световното първенство по Dota 2, но такива все пак трябва да бъде взети.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини