Toshiba пуска на пазара 26TB HDD тази година, а 30TB на по-късен етап!

4k+ HDR филмите и гигантските по размер съвременни игри направиха съхранението на компютъра по-трудоемко от всякога. Едва ли сме и помисляли, че ще запълним 1TB HDD като деца, а сега имаме няколко такива в машините и по шкафовете.

След прессъобщение на Business Wire, подкрепено и от Tom’s Hardware, компанията Toshiba начерта визията си за следващите пет години, а амбициите включват създаването на 26TB HDD за около 4 месеца от този момент, както и 30TB устройство през 2023 г., последвано от колосалните 40TB или повече след пет години. Настоящите твърди дискове с голям капацитет на Toshiba достигат 18TB, така че това ще бъде значителна стъпка напред.

toshibahdd2

Хард-дискът с размер от 20TB няма да бъде много по-различен от настоящите 18-ки на Toshiba. Това ще позволи на компанията да навакса размерите, предлагани в момента от други марки като Western Digital. Основната разлика между това устройство и предишния 18TB модел е, че това ще инсталира допълнителна плоча, която ще позволи повече място за съхранение.

Следващият 26TB HDD също ще използва тази функционалност, но ще включва и нова технология за превключване, подпомагана от микровълни, за допълнително увеличаване на възможностите за съхранение.

„Toshiba продължава да работи в тясно сътрудничество с облачните компании, за да разбере точните им изисквания за капацитет и производителност, а способността да използваме нашите технологии от следващо поколение ще бъде от ключово значение за посрещането на нуждите на нашите клиенти.“ – каза Рагху Гуруранган, Toshiba America Electronic.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини