Twitch ограничи резолюцията си до 720p в Южна Корея, заради високите разходи на телекомите!

Видео резолюцията на Twitch ще бъде ограничена до 720p в Южна Корея, обяви стрийминг-гигантът. Актуализацията беше публикувана от официалния блог на Twitch Korea, като става ясно, че мерките се взимат за намаляване на разходите за обслужване.

Това означава, че предаванията вече няма да се показват на 1080p за потребителите в страната, въпреки че все още ще има избор от по-ниски разделителни способности с активирано транскодиране.

twitch720p

Професионалният коментатор Волф Шрьодер, който е базиран в Корея и води част от предаванията за Riot Games, StarCraft II, Heroes of the Storm и Overwatch League, обяснява, че промяната следва въвеждането на новата корейска интернет регулация.

Разходите, плащани преди от доставчиците на интернет услуги, сега са отговорност на стрийминг платформите, включително YouTube, Netflix и Twitch.

Изглежда вероятно и други подобни доставчици да последват примера и да възпроизвеждат по-ниската резолюция, или пък да прехвърлят тези увеличени разходи към потребителите. Понастоящем този регламент е специфичен за Южна Корея, но ако добие популярност, със сигурност е възможно и други страни да последват примера й.

Ookla, компанията зад Speedtest.net, в момента оценява Южна Корея като номер четири в света по средна скорост на интернет.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини