Google Stadia спира да съществува от януари 2023-та!

Два месеца след като отрече слухoвете, че Stadia ще бъде спрян, Google обяви, че … това всъщност ще се случи.

„Въпреки че подходът на Stadia към стрийминга на игри беше изграден върху мощна технологична основа, той не спечели потребителите, както очаквахме, така че взехме трудното решение да прекратим услугата.“,

/Фил Харисън – генерален мениджър на Stadia/

Собствениците на облачната услуга ще продължат да имат достъп до своите библиотеки до 18 януари 2023 г., а всички хардуерни покупки, направени през Google Store, както и покупките на съдържание за игри и добавки, направени през магазина на Stadia, ще бъдат възстановени.

stadia-down

Въпреки неуспеха на Stadia да запали геймърите, Харисън допълни още, че технологията зад него е доказана и надхвърля вселената на гейминга.

„Виждаме други възможности за прилагане на тази технология като YouTube, Google Play и AR, както и да я направим достъпна за нашите партньори в индустрията, което е в съответствие с бъдещето. Оставаме ангажирани с гейминга и ще продължим да инвестираме в нови инструменти, технологии и платформи, които задвижват успеха на разработчиците, партньорите ни, облачните клиенти и творците.“

Несъмнено е тъжно за феновете на Stadia, но версията за PC, например, нямаше редица основни функции при стартирането си, а изборът на игри беше анемичен, най-меко казано. Stadia се присъедини към дългия списък със спрени проекти на Google, някои, от които са Hangouts, Picasa, Google Play Music и YouTube Gaming.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини