Twitch внедри нови алгоритми, които да се борят срещу токсичността и съмнителни акаунти!

Twitch имаше тежка година, когато става дума за токсично поведение, злоупотреби със стриймъри и други форми на отвратително държание на част от потребителите в платформата. В най-трудния момент компанията призна, че прилагането на взетите решения за противодействия ще отнеме известно време. Ето че дойде моментът, когато стрийминг платформата обяви нова инициатива, чрез която ще се опита да се справи с токсичността, омразата и тормоза над стриймърите.

Twitch разкри, че ще започне да използва алгоритми, чрез които да попречи на хората да заобикалят забраната за създаване на нови акаунти. Във видеоклип, публикуван в акаунта на компанията в Twitter се вижда, че стриймърите и техните модератори ще имат възможността да виждат конкретни потенциално опасни потребители в чата. След това стриймърът или модераторите на канала ще могат да видят на колко години е потребителят, за да решат да спрат коментара, да наложат наказание или да го оставят да премине.

twitchtvv

Откриването на подозрителни потребители ще има две нива на модериране. Маркерът „Likely“ скрива коментара от общия чат и го маркира само за стриймъра и неговите модератори, за да видят и да предприемат действия срещу нарушителя. Маркерът „Possible“ ще маркира акаунта, от който е дошъл коментарът, но съобщението ще се вижда в чата. Twitch споменава, че тази нова функция ще бъде включена по подразбиране за всички като предупреждава, че резултатите в началото може да не са особено успешни, докато алгоритъмът стане точен и „разбере“ как точно да действа.

Вълната от нападения и омраза помрачи общността през лятото на 2021 г., след като редица стриймъри от всякакви групи с различни принадлежности се страхуваха да излъчват предавания на живо, след постоянната злоупотреба от акаунти на ботове, които изпращаха ехидни коментари по начини, които заобикалят автоматизираните филтри на Twitch.

Вярваме, че всичко, което помага да се предпазят стриймърите от омразата и токсичните съобщения, е стъпка в правилната посока. Тези нови мерки, заедно с това, което е приложено по-рано, трябва да затруднят нарушителите и да спрат да карат играчите с предавания на живо да попадат в неудобни ситуации.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини