Half-Life 3 не се разработва, защото Valve набляга на Steam Deck!

Half-Life 3 не е в активна разработка, а вместо това Valve се фокусира върху заглавията, подходящи за Steam Deck, според последната информация около компанията. Тайлър МакВикър от Valve News Network заяви в ново видео, че според негови източници, няма да видим продължение на Half-Life 2: Episode Two.

„Краят на Half-Life: Alyx, за тези, които не са го играли, намеква за продължение на историята на Гордън Фрийман. Проблемът е, че в момента няма голям екип от разработчици, които да работят върху подобен проект. Valve се опитва да извади Steam Deck на пазара, и както много хора са забелязали, към конзолата има значителен интерес, така че е напълно логично компанията да насочи вниманието си в тази посока.“ – заяви Тайлър МакВикър.

г-ман

Информаторът твърди, че вместо това разработчикът работи по отделен проект, наречен Citadel, за който от известно време насам излизат доклади по медиите. Според него игровата механика на Citadel я прави подходяща за Steam Deck, което е основната причина Valve да се фокусира върху това.

Обявена през юли, Steam Deck е описана като „мощен преносим компютър“ или „всичко в едно“, способна да възпроизведе най-новите AAA игри. Конзолата работи с последната версия на софтуера SteamOS на Valve, който е базиран на Linux и позволява на играчите да имат достъп до библиотеката с игри на Steam и всички функции на платформата.

Valve обаче натъртва на това, че Steam Deck е отворено устройство, с възможност за инсталиране на всеки софтуер или свързване с всеки хардуер.

Сподели новината в социалните мрежи:
Други новини